Duik dieper in de natuur met Nieuwe Veluwe

Nieuwe Veluwe organiseert voor abonnees en niet-abonnees een lezing en een fietstocht met de bekende natuurbeschermer, fotograaf, schrijver en gids Koos Dansen. Ondervind wat rondstruinen in je eigen omgeving met je kan doen. In september neemt Koos ons mee door een grote verscheidenheid aan landschappen en biotopen op de overgang van Veluwe en Over-Betuwe.


De mooiste avonturen in een pakkende lezing

In twee uur maken we een denkbeeldige fietstocht langs de landgoederen en parken van Doorwerth, Oosterbeek en Arnhem, zoals Duno, Oorsprong, Warnsborn, Zijpendaal en Sonsbeek. Met aandacht voor vogels, zoogdieren en het landschap. Prachtige tapijten van vroegbloeiende bosanemoontjes en bosklaverzuring, de ecologische natte zone van Schuytgraaf en vooral Park Lingezegen Waterrijk komen aan bod.

Dinsdag 20 september, 20:00 tot 22.15 uur lezing in de karakteristieke collegezaal van het Schip van Blaauw, Generaal Foulkesweg 72, 6703 BW Wageningen. Toegang abonnees gratis, niet-abonnees € 3,00.

 

Een dag ontspannen fietsen over de Veluwe en door de Betuwe

Wij nemen ca. acht uur de tijd voor een route van een kilometer of vijftig langs de plaatsen waar we in de lzeing over hebben gehoord. Neem als het kan een verrekijker mee. Via Schuytgraaf gaan wij met het voet- en fietsveer bij Driel terug. Onderweg staan we regelmatig stil waar iets interessants te zien is.

Zaterdag 24 september, start 8.00 uur op de parkeerplaats van Kasteel Doorwerth, koffie op Groot Warnsborn, lunch bij Dudok in Arnhem Centrum. Terug omstreeks 16.30 uur. Aan deze fietsexcursie zijn voor abonnees geen kosten verbonden, behoudens die van koffie, lunch en de pont. Deelname voor niet-abonnees bedraagt € 5,00.

Aanmelden voor een of beide activiteiten kan tot 9 september. Opgave per e-mail via uitgever@nieuweveluwe.nl of telefonisch 0317-425880.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *