Tien nieuwe keurmerken Veluwse streekproducten

Tien nieuwe producenten hebben een certificaat Erkend Veluws Streekproduct ontvangen. Gelders Gedeputeerde Jan Jacob van Dijk overhandigde hen in juni het certificaat voor dit landelijke erkende streekkeurmerk. Het keurmerk garandeert dat een product en de grondstoffen van de Veluwe afkomstig zijn. Ook de verwerking van deze grondstoffen vindt op de Veluwe plaats. ‘Streekproducten leveren vaak aanvullende inkomsten op en dragen enorm bij aan het imago van de streek’, zei Van Dijk. ‘Ze staan voor authenticiteit, puurheid, gezondheid, aandacht, duurzaamheid. Mooi dat er nu weer een aantal zijn toegevoegd aan de lijst van erkende Veluwse streekproducten.’
Een van de erkende producenten is Slagerij ter Weele uit Oene. Deze zelfslachtende slager verwerkt Veluws wild tot de meest heerlijke wildproducten. Een andere nieuwkomer is Welna Bouwhout uit Epe. Het bedrijf maakt van Veluws hout vogelkastjes tot tuinhuisjes. Bij de overige erkende producenten zijn onder meer ijsbereiders, kaasproducenten en vleesproducenten.

Nieuw is de erkenning van twee natuurorganisaties. Natuurmonumenten krijgt het keurmerk voor vlees van Brandrode runderen, Staatsbosbeheer voor schapenvlees van de schaapskudde in Hoog Buurlo.
In totaal 23 producenten zijn nu in het bezit van een Erkend Veluws Streekproduct.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *