Volg de das

Na webcams bij de vos, bever, zeearend en oehoe zet Staatsbosbeheer dit voorjaar de camera’s aan bij de das. Vanaf 30 maart 16 uur is via de website www.volgdedas.nl een dassenfamilie uit Drenthe te volgen. Zo wil Staatsbosbeheer in het Jaar van de Das vieren dat het goed gaat met de das in Nederland en iedereen kennis laten maken met dit fascinerende dier.
Nadat de das bijna was verdwenen, gaat het nu weer goed met de das in Nederland. Om ervoor te zorgen dat het goed blíjft gaan, is het belangrijk dat mensen de das beter leren kennen. Daarom hoopt Staatsbosbeheer met Volg de Das op veel positieve aandacht.
Er zijn twee buitencamera’s geplaats bij de ingang van een natuurlijke dassenburcht. De dassenfamilie maakt deel uit van een populatie die al meer dan tien jaar wordt onderzocht. Deze familie staat erom bekend dat ze zich redelijk vroeg op de avond buiten laten zien. Staatsbosbeheer hoopt dan ook op gave nacht- en dagbeelden van dassen.
Kijk mee naar de dassenfamilie op www.volgdedas.nl. Meer informatie over het Jaar van de Das vind je op de website van de Zoogdiervereniging.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *