Wandeling De Weg van de Wederopbouw in Oosterbeek

Loop op zaterdag 22 april mee langs “De Weg van de Wederopbouw” in Oosterbeek.
De gemeente Renkum en met name het dorp Oosterbeek werden in september ’44 zwaar getroffen tijdens de operatie Market Garden. Direct na de oorlog, al in 1945, werden de stedenbouwkundige Kraayenhagen en landschapsarchitect Bijhouwer aangetrokken om een plan voor de wederopbouw te maken. De Wageningse professor Bijhouwer bracht het landschap in als belangrijkste basiskwaliteit voor het plan.
Wat is van het plan terecht gekomen en wat niet? Hoor het verhaal en zie het met eigen ogen tijdens de wandeling, onder leiding van Harm Post.

Harm Post is medeoprichter en voorzitter van de Stichting Wederopbouw Architectuur Renkum e.o., was als initiatiefnemer en coauteur al bij verschillende publicaties op dit terrein betrokken, waaronder de routekaart De Weg van de Wederopbouw (2014). In het nieuwe boek onder dezelfde titel heeft hij het hoofdstuk over Renkum voor zijn rekening genomen.

De wandeling voert langs de pareltjes van de wederopbouw, waaronder het bekende gemeentehuis van Grandpré Molière, en laat de verwevenheid van het dorp en het landschap zien. We starten om 9:30 bij café Schoonoord (Pietersbergseweg 4) in Oosterbeek (consumptie is voor eigen rekening). Bij het café kan – met parkeerschijf – worden geparkeerd. De wandeling eindigt rond 12:30 uur. De wandeling gaat over gebaande paden. Speciale kleding is niet nodig.

Aan deze wandelexcursie zijn geen kosten verbonden. Opgave is wel verplicht. Meer informatie en opgave: uitgever@nieuweveluwe.nl of 0317-425880.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *