Parels van de Edese landschappen

In Ede komen vijf landschapstypen voor. Dit boek legt uit hoe ze zijn te herkennen. Ook beschrijft het 85 bijzondere plekken: de parels van het Edese landschappen. Met routekaarten van de Edese Klompenpaden en fietstips.

144 pagina’s, rijk geïllustreerd, €16,95 (excl. verzendkosten)
Uitgeverij Blauwdruk en Nieuwe Veluwe

Ons wilde oosten 2.0 – De toekomst van de Veluwe

Al is de laatste decennia veel gedaan om de natuur van de Veluwe te versterken, de bedreigingen zijn nog enorm. Hoe kan de Veluwe een echt natuurgebied worden met zo min mogelijk jacht en met zuigende moerassen rondom? Hoe maken we het gebied helemaal het domein van de wilde dieren, dus zó lastig toegankelijk dat het grote publiek er liever wegblijft? Michiel Hegener schetst zijn plan voor een ruigere, wildere en echt natuurlijke Veluwe.

Michiel Hegener, 264 pagina’s. Boekhandelsprijs € 16,50
Uitgeverij Stuifzand

Literaire wandelgids Apeldoorn

Schrijvers en dichters nemen u bij de hand door het centrum van Apeldoorn. Hun teksten gaan over vroeger en nu, parken en straten, over gebouwen, water en beeldende kunst. De literaire wandelgids is een initiatief van leraar, schrijver en Nieuwe Veluwe-redacteur Dick van der Klis (2015). De gids verscheen postuum dankzij de inzet van familie en vrienden.

96 pagina’s, inclusief routekaart, € 14,50 (excl. verzendkosten)
Uitgeverij Blauwdruk en Nieuwe Veluwe

De nieuwe keuken van de veluwe

Uit de natuur komt wild, bessen en paddenstoelen. Hoe een heideschaap smaakt, hangt af van waar hij graast. Chef-koks, cateraars, producenten en leveranciers vertellen over hun passie voor een eerlijke, streekgebonden keuken en geven bijzondere recepten prijs. In columns worden typisch Veluwse ingrediënten uitgelicht.

128 pagina’s, rijk geïllustreerd, voorzien van recepten.
€ 15,00 (excl. verzendkosten)
Nieuwe Veluwe en Uitgeverij Blauwdruk

Steenbeelden in het landschap van de Veluwe

Ede is de poort naar de Veluwe. Dit bijzondere landschap spreekt tot de verbeelding. Beeldend kunstenaar Adri Verhoeven liet zich erdoor inspireren. Twaalf formaties stenen markeren de route van de stad naar de ingang van het Nationale Park De Hoge Veluwe. De steenbeelden doen ons stilstaan bij het verhaal achter de wording van dit unieke landschap.

54 pagina’s, full colour, € 12,90 (excl. verzendkosten)
Uitgeverij Blauwdruk i.s.m. Citymarketing Gemeente Ede